Det är svårt att hitta ett jobb

Det är svårt att hitta ett jobb efter college – men de flesta studenter är inte Jordan Morris. Den unga fotbollsstjärnan var redan en full amerikansk internationell vid den tid han tog examen från Stanford University i fjol, och befann sig i sällsynt läge att ha otaliga jobber efter examen. Han valde i slutändan att skriva med sin hemstad Seattle Sounders över Werder Bremen – en sak som hjälpt honom att bli en av de mest hypeda unga spelarna i det amerikanska spelet.
Mindre än 12 månader senare, och Morris har hanterat en sådan börda bättre än någon billiga fotbollströjor kunde ha rimligt förutsagt. Hans jungfruliga MLS-säsong har sett honom slut som Seattles bästa målare med 14 mål, och på lördag kommer han att spela hans i sin första MLS Cup. Han, mer än någon annan, förtjänar kredit för att leda Sounders där.
Och ändå delar Morris fortfarande uppfattning. Kanske är det den oortodoxa vägen han tog till toppen av det amerikanska spelet. Kanske är det faktumet han spelar för Seattle Sounders, förmodligen den mest disliked klubben i MLS. Vad som än är, får Morris inte riktigt det erkännande han förtjänar som den ljusaste unga talang som ligan billiga fotbollströjor har sett i minst ett decennium.
Toronto FC-anfallaren kommer utan tvivel att varna hans klubbslagskamrater över den fara som Morris står inför i loppets MLS Cup-final, efter att ha observerat honom på nära håll med det amerikanska landslaget. Och det är kanske den starkaste illustrationen av hur långt Morris har kommit under sin rookiesäsong. Billiga Fotbollströjor leder TFCs taktiska analys, kommer han att identifiera Morris som Seattles skillnadsmakare, deras matchvinnare. Morris, fortfarande bara 22 och i sin rookie säsong, är redan ansiktet på MLS största klubba. The Sounders skulle inte ha gjort det här långt utan honom.